Megosztás

Lamellás hőcserélők

WätaS lamellás hőcserélő méretező program

Méretező program igénylése

Név *:
Cég:
E-mail cím *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

WätaS hőcserélők

 

Lamellás hőcserélő (pdf)

Elpárologtató: Minden hűtőközeg elpárologtatásához.

Kondenzátor: Különböző hűtőközegek kondenzációjához max. 35 bar nyomásig

Léghűtők: Hidegvíz vagy glikol max. 15 bar; termo olaj max. 180 °C

Légmelegítők: Forró víz max. 6 bar; túlhevített víz max. 15 bar, 175 °C; gőz 16 bar és 202 °C

 

Anyagjellemzők

Lamellák

A lamellákat alumínium lemezből, bevonatos alumíniumból, rézből, acélból vagy nemesacélból (V2A, V4A) gyártjuk. Nagyszilárdságú hullámos lemezeket használunk.

Magcsövek

A különböző átmérőjű magcsövek anyaga lehet réz vagy nemesacél (V4A). Ezekre mechanikus felbővítéssel fogatjuk a lamellákat.

Osztó-gyűjtő cső

Anyaga szerint lehet réz, acél vagy nemesacél (V2A, V4A). Csatlakozása az igényeknek megfelelően lehet menetes, karimás vagy forrasztható.

Elosztórózsa

A Venturi-elosztók sárgarézből vagy acélból (V2A) készülnek. A beépítésük a hőcserélő elhelyezésétől függően mindig függőlegesen történik, hogy a hozzájuk optimalizált elosztó csövekben a hűtőközeg egyenletes befecskendezése biztosított legyen.

Készülékkeret

A keretet alumíniumból, rézbél, horganyzott rézből, sárgarézből, horganyzott acélból, nemesacélból (V2A/V4A) gyártjuk. A standard 50 mm-es U keret mellett az ügyfél igényeinek megfelelően bármely alakú, formájú keret elkészítésére vállalkozunk.

Minőség ellenőrzés

Az optikai és mérési vizsgálatokon, ellenőrzéseken túl minden egyes hőcserélőt 20 °C-os vízben 16 bar száraz levegő nyomással (vizes hőcserélő) és 30 bar nyomással (hűtőközeges hőcserélő) ellenőrzünk.